Serviceabonnementen voor CV-ketel onderhoud

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid tot het afsluiten van een Serviceabonnement voor Service en Onderhoud aan door ons geplaatste CV-ketels. Onder bepaalde voorwaarden kan ook een Serviceabonnement worden afgesloten voor ketels die niet door ons zijn geplaatst.

Keuze uit 3 Serviceabonnementen

Om een CV-ketel in goede staat te houden, zal deze minimaal 1 x per 2 jaar onderhouden moeten worden. Om er zeker van te zijn dat de ketel altijd in optimale conditie verkeerd, kan er ook gekozen worden voor jaarlijks onderhoud. Dit noemen wij het Plus pakket.

Bij een Standaard Serviceabonnement is inbegrepen:
 • 24/7 storingsdienst
 • Geen voorrijkosten bij onderhoud
 • Inclusief arbeidsloon bij onderhoud

Standaard Serviceabonnement € 7,50 incl. BTW per maand

Standaard Plus Serviceabonnement € 11,50 incl. BTW per maand (jaarlijks onderhoud)

Bij een Premium Serviceabonnement is inbegrepen:
 • 24/7 storingsdienst
 • Geen voorrijkosten bij onderhoud
 • Inclusief arbeidsloon bij onderhoud
 • Geen voorrijkosten bij storing
 • Inclusief arbeidsloon bij storing

Premium Serviceabonnement € 12,50 incl. BTW per maand

Premium Plus Serviceabonnement € 16,50 incl. BTW per maand (jaarlijks onderhoud)

Bij een Zorgeloos Serviceabonnement is inbegrepen: (alleen voor ketels jonger dan 5 jaar)
 • 24/7 storingsdienst
 • Geen voorrijkosten bij onderhoud
 • Inclusief arbeidsloon bij onderhoud
 • Geen voorrijkosten bij storing
 • Inclusief arbeidsloon bij storing
 • Materiaalkosten tot € 250,00 inclusief

Zorgeloos Serviceabonnement € 16,50 incl. BTW per maand

Zorgeloos Plus Serviceabonnement € 20,50 incl. BTW per maand (jaarlijks onderhoud)

Voor acceptatie van de aanvraag voor een Service- en Onderhoudsabonnement kan plaatsvinden, zullen wij uw CV-ketel eerst aan een eenmalige inspectie moeten onderwerpen. Indien het toestel in goede staat is, zal tegelijkertijd de eerste onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Hierna gaat het abonnement in. Is het toestel in slechte staat van onderhoud, zal door onze monteur een advies en kostenindicatie worden gegeven om het toestel weer in goede staat te krijgen.

Eenmalige kosten bij CV-ketel ouder dan 1 jaar

Inspectie en onderhoudsbeurt: €150,00

Korting in combinatie met abonnement: 50%

Kosten in combinatie met abonnement: €75,00

Voor werkzaamheden en activiteiten die buiten het abonnement vallen, worden de volgende tarieven in rekening gebracht:

 • Arbeidsloon per uur: €78,65                       
 • Arbeidsloon per uur buiten kantoortijden: €117,98
 • Arbeidsloon per uur avond/nacht: € 117,98
 • Arbeidsloon per uur weekend/feestdagen: €157,30
 • Voorrijkosten: €65,00

Per serviceopdracht wordt minimaal 1 uur berekend. Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW. Betaling via maandelijkse automatische incasso.


Wat verwachten wij van u en wat lossen wij binnen uw Serviceabonnement voor u op?

Lees hieronder verder wat u kunt doen als er tussen de periodieke onderhoudsbeurten ook storingen optreden?

Welke storingen en reparaties kunnen voorkomen worden en wanneer kan ik die verwachten?

Storingen en reparaties hangen doorgaans samen met de leeftijd van de ketel, maar alles staat of valt bij goed onderhoud. Toch kun je globaal uitgaan van onderstaande verwachting.

1 tot 2 jaar: De ketel is zo goed als nieuw en de kans op storingen is klein. Is er toch een storing, dan valt dit doorgaans binnen de garantie.

3 tot 4 jaar: De eerste onderdelen zullen schoongemaakt of vervangen moeten worden. Denk bv. aan een vervuilde ionisatiepen. Bij de meeste ketels zullen een aantal pakkingen vervangen worden tijdens het onderhoud.

5 tot 6 jaar: De ketel is nog jong, maar waarschijnlijk is er extra aandacht nodig. Zo kan de automatische ontluchter kapotgaan en kunnen er kleine lekkages ontstaan die voor roest aan ketelonderdelen kunnen zorgen.

7 tot 8 jaar: Rond deze periode moeten vaak de eerste onderdelen vervangen worden. Grote kans dat bv. het expansievat aan vervanging toe is.

9 jaar+: De ketel gaat alweer heel wat jaartjes mee. Er kunnen vaker storingen voorkomen en de reparatiekosten kunnen daarbij oplopen. Afhankelijk hiervan kan de monteur met u meedenken en advies geven.

15 jaar+: De ketel is eigenlijk aan vervanging toe. Ook al heeft hij weinig problemen, dan nog zal een nieuwe ketel (of wellicht een warmtepomp) een stuk zuiniger en efficiënter zijn. Ook hierin kan onze monteur u adviseren.

Waarom hebben de Serviceabonnementen van ECO Green eenmalige kosten?

Na het afsluiten van een serviceabonnement voor een ketel ouder dan 1 jaar, volgt altijd een ketelinspectie. Tijdens deze inspectie controleert de monteur de CV-ketel op zaken als veiligheid, de staat van onderhoud etc. Wordt de ketel door de monteur goed bevonden, zal er gelijk onderhoud worden gepleegd, waarna het onderhoud periodiek wordt ingepland.

Blijkt er sprake van achterstallig onderhoud, dan zullen de extra kosten worden doorberekend. Na reparatie zal de ketel worden opgenomen in het reguliere onderhoud.

Onze 24/7 storingsdienst houdt in:

 • Gratis hulp via de ECO Green Storingstelefoon
 • Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar, ook in de weekenden en tijdens feestdagen
 • Indien gewenst; binnen 24 uur hulp bij storingen
 • Indien urgentie; zo snel mogelijk hulp (urgentie door ECO Green te bepalen)

Waarom is CV-onderhoud zo belangrijk?

Door uw CV-ketel regelmatig te laten onderhouden, wordt de levensduur van uw CV-ketel verlengd en kan de aanschaf van een nieuwe ketel worden uitgesteld. Storingen worden zoveel mogelijk voorkomen en kleine problemen worden opgelost, waardoor de kans wordt verkleind dat de CV-ketel op een ongunstig moment uitvalt. Dure, onvoorziene, reparatiekosten worden tot een minimum beperkt, omdat CV-ketel onderdelen langer meegaan bij goed onderhoud.

Een onderhouden CV-ketel is energiezuiniger en bespaart al snel 10% op de energiekosten. Daarnaast heeft een goed onderhouden CV-ketel een betere verbranding van het gas, waardoor hij minder CO2 uitstoot. Hierdoor is hij minder belastend voor het milieu en een stuk veiliger. Periodieke inspecties verhogen de brandveiligheid en verlagen de kans op lekkage van koolmonoxide.