Dynamic Load Balancing

Elektrische auto's worden doorgaans met hoog vermogen geladen. Wanneer meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd worden aangesloten, kan de elektrische installatie niet altijd het nodige vermogen bieden. Alfen Charging Equipment (ACE) heeft daarom een slimme oplossing ontwikkeld om het beschikbare vermogen te verdelen. Het resultaat is een veilige laadsituatie zonder dat geinvesteerd hoeft te worden in een zware, kostbare aansluiting.

Bekijk hier onder een filmpje over de Dynamic Load Balancing: 

Wat zijn de gevolgen voor de laadsnelheid?

Het intelligente laadstation is ontworpen zodat uw auto zo snel als mogelijk wordt geladen. Daarom zal Load Balancing alleen worden geactiveerd als dat nodig is. In andere situaties worden elektrische voertuigen met vol vermogen geladen. In de meeste gevallen, zelfs met twee voertuigen, zal het laadstation het maximale vermogen per stopcontact leveren.

Hoe reageert het laadstation als Dynamic Load Balancing actief is?

Wanneer een meerdere voertuigen willen laden, worden aangesloten op een laadstation en het laadvermogen het maximaal beschikbare vermogen overschrijdt, zal het laadstation Load Balancing inschakelen en de volgende indicaties tonen:

  • De status LED knippert donkerblauw: Het laadstation verzoekt het eerste voertuig het laadvermogen aan te passen, zodat het vermogen verdeeld kan worden;
  • De status LED knippert blauw-cyaan: Het laadproces van het tweede voertuig wordt gestart als het eerste voertuig de laadsnelheid heeft aangepast. Wanneer één voertuig tegelijkertijd kan worden geladen, zal de status LED blauw en blauw-cyaan knipperen.

Hoe zie ik dat Load Balancing actief is?

Wanneer Load Balancing actief is, wordt dit weergegeven met behulp van de status LED's op de gebruikersinterface aan de voorzijde van het laadstation. Er zijn twee situaties mogelijk, namelijk:

  • De status LED knippert blauw: het beschikbare vermogen wordt verdeeld en het elektrische voertuig wordt geladen met een lager vermogen;
  • De status LED knippert blauw-cyaan: het beschikbare vermogen wordt verdeeld over beide voertuigen door deze om-en-om te laden. Wanneer deze indicatie wordt getoond, is het laadproces tijdelijk gepauzeerd. Het laden wordt vanzelf bij voldoende vermogen weer hervat.