All Electric Warmtepomp; Olimpia Splendid Sherpa S1E Monoblock 

De Sherpa S1E warmtepompen worden handgemaakt in Italië en onderscheiden zich als de All Electric warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt.

De SHERPA S1E is in staat het CV-water te verwarmen tot een temperatuur van 55 graden Celsius, zelfs wanneer de buitentemperatuur zakt tot - 20 graden. Dit in tegenstelling tot een Hybride warmtepomp, die doorgaans rond het vriespunt terugvalt op gas.

Wanneer uw woning is voorzien van lage temperatuur verwarming (vloerverwarming of lage temp. radiatoren), kan de SHERPA S1E de verwarming probleemloos overnemen van de CV-ketel.

Zelfs wanneer uw woning niet is voorzien van lage temperatuur verwarming, maar het door goede isolatiemaatregelen mogelijk is de woning met een aanvoer watertemperatuur van 55 graden te verwarmen, is de SHERPA S1E een goede vervanger voor de CV-ketel.

Maar ook wanneer uw woning iets minder goed is geïsoleerd, waardoor de aanvoertemperatuur van de ketel in de koudste dagen van het jaar toch nog 60 of zelfs 70 graden nodig heeft, kan de SHERPA S1E zorgen voor een grote besparing. We kunnen de SHERPA S1E n.l. Hybride maken, door het warme water van de warmtepomp (55 graden) door de ketel laten lopen.

De SHERPA S1E kan dan het grootste deel van het jaar zelfstandig de woning verwarmen en tijdens de koudste dagen van het jaar kan de ketel dan even "bijspringen". Hiermee bespaart u al snel tot 90% van uw gasverbruik, wat veel meer is dan met een standaard Hybride warmtepomp.

De SHERPA S1E kan ook uw tapwater (douchen etc.) tot 60 graden verwarmen. Hiertoe is een boilervat nodig en zullen extra aanpassingen gemaakt moeten worden. Indien gewenst kan dit worden toegevoegd aan uw offerte, waarmee het mogelijk wordt compleet "gasloos" te wonen.