Special Products

De toepassingsmogelijkheden van zonne-energie worden steeds groter. Fabrikanten van omvormer spelen hier meer en meer op in met het ontwikkelen van producten die vaak rechtstreeks gekoppeld kunnen worden aan (hun) omvormers. Een paar voorbeelden hiervan zijn de EV-charger van SolarEdge en de Ohmpilot van Fronius. Maar ook de Home Battery's van o.a. Tesla, LG Chem en RCT-Power komen steeds meer in de belangstelling te staan.

SolarEdge EV Lader

's werelds eerste 2-in1 EV-oplader en PV-omvormer

Met de SolarEdge omvormer met geïntegreerde EV-oplader kunnen huiseigenaren hun elektrische auto (EV) direct met zonne-energie opladen wat betekent dat ze het verbruik van duurzame energie kunnen maximaliseren en hun elektriciteitskosten verlagen. Dankzij de innovatieve solar boost-functie die netvermogen en PV-vermogen combineert, kunnen gebruikers met de omvormer van max. 6 kW hun EV 2,5 keer sneller opladen dan met een standaard oplader. De omvormer met geïntegreerde EV-oplader levert aanzienlijke kostenbesparingen op met betrekking tot apparatuur en installatie, en is volledig geïntegreerd in het monitoring platform van SolarEdge.

Of uw klant al een elektrische auto heeft of overweegt er een te kopen, u kunt ze nu voorbereiden op de toekomst met SolarEdge.
Download de 1-fase omvormer met EV-oplader brochure.

Volledig inzicht en controle

De SolarEdge 1-fase omvormer met EV-oplader ondersteunt volledige aansluiting op het netwerk en laat zich moeiteloos integreren in het monitoring platform van SolarEdge. Huiseigenaren kunnen hun oplaadstatus bijhouden, het opladen van de auto volgen en oplaadschema's maken. De controlefuncties omvatten:

Slimme schema's voor gebruik van 'Time-of-Use' (TOU) prijsstelling: vanuit het netwerk opladen tijdens daluren.

  • PV-productie, oplading en energieopname uit het netwerk volgen om inzicht en controle te hebben op het energieverbruik van het huishouden.
  • Bediening op afstand via mobiele app: het opladen rechtstreeks in- en uitschakelen vanaf uw smartphone.
  • Bekijk oplaadduur, energie opladen en status geladen zonne-energie.
  • Eenvoudige inbedrijfstelling van de omvormer direct via uw smartphone met behulp van de mobiele SetApp applicatie.

Fronius Ohmpilot

De Fronius Ohmpilot is een verbruiksregelaar die overtollige FV-elektriciteit gebruikt om warm water te produceren. Dankzij de traploze regeling van 0 tot 9 kW kan de overtollige FV-elektriciteit efficiënt worden gebruikt en doorgegeven aan de verbruikers in het huishouden. De Fronius Ohmpilot wordt voornamelijk gebruikt om de verwarmingselementen voor het verwarmen van water in ketels en buffertanks intelligent aan te sturen. Andere toepassingen omvatten bijvoorbeeld een infraroodverwarming of handdoekdroger. In een eengezinswoning met een gemiddeld verbruik van warm water kan daarmee van april tot oktober het merendeel van de vraag in het huishouden door zonne-energie worden gedekt. Het resultaat: een maximaal eigen verbruik, vermindering van de CO2-uitstoot van het huishouden en het ontzien van de eigen verwarmingsinstallatie tijdens de zomermaanden.