All Electric warmtepompen

In steeds meer bestaande situaties is het mogelijk de woning compleet gasloos te maken. Bestaat het afgiftesysteem uit lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming en / of lage temperatuur convectoren en is de woning goed geïsoleerd, dan kan vaak zelfs al zeer energiezuinig worden verwarmd met een lage temperatuur All Electric warmtepomp.

Zelfs wanneer dit niet het geval is en het afgiftesysteem bestaan uit normale radiatoren, is volledige elektrische verwarming met een warmtepomp mogelijk. Wij leveren zelfs warmtepompen die het CV-water tot 70 graden kunnen verwarmen. Hiertoe zal echter altijd een advies op maat gegeven worden. Omdat niet elke situatie gelijk is, streven wij er naar onze klanten een offerte op maat te maken. Daarom plannen wij voor elke installatie van een warmtepomp een schouw. Tijdens deze schouw kan de monteur u aangeven of er evt. sprake is van meer- of minder werk. Ook kan hij aangeven wat u evt. zelf al kunt voorbereiden, om de arbeidsuren korter te maken.

Om u toch een zo goed mogelijk beeld te geven bij de kosten van een geïnstalleerde Hybride warmtepomp, bieden wij deze hieronder aan op basis van Standaard Installatie.

Wat valt er onder een Standaard installatie:

  • Plaatsing van binnenunit op een geschikte plek
  • Plaatsing van buitenunit op plat dak of de grond, inclusief opstelbalken met trillingsdempers
  • Aanbrengen en aansluiten van koudemiddelleidingen tot een lengte van 5 meter
  • Afwerken van de koudemiddelleiding met witte kunststof goot
  • Maximaal 1 muurdoorboring, waarbij boren door beton is uitgesloten
  • Elektrisch aansluiten van de binnen / buitenunit en inbedrijfstelllen van de installatie

Randvoorwaarden bij "standaard installatie:

  • Bij units tot 5 kW dient een vrij geaard stopcontact binnen 2 meter aanwezig te zijn
  • Plaatsing van de buitenunit is mogelijk zonder dat een hoogwerker nodig is
  • Geen doorboringen van een beton dak, verdiepingsvloer of ander gewapend beton / staal
  • De standaardmontage omvat niet meer dan een dag werk voor 2 personen

De Daikin Altherma 3 R

Daikin Altherma 3 R is 's werelds eerste Refrigerant/ Split-warmtepomp met het koudemiddel R-32 die niet alleen voor ruimteverwarming of tapwater kan zorgen, maar ook voor koeling! Dit alles mogelijk gemaakt door een eigen ontwikkelde en gepatenteerde
compressor, waarmee Daikin voorop loopt in de warmtepompsector.

Een All Electric systeem kan compleet naar op uw specifieke situatie worden afgestemd. Afhankelijk van het gasverbruik kan het vermogen van de warmtepomp worden bepaald en afhankelijk van het aantal bewoners en het tapwatergebruik kan een boilervat worden gekozen dat ideaal is voor de situatie. Eventueel kan zelfs een extra groot buffervat worden toegevoegd om eventuele overproductie van zonne-energie in op te slaan.

Het is daarom onmogelijk om hier een compleet overzicht van alle door ons geleverde All Electric warmtepompen te geven.

Toch heeft Daikin een mooie oplossing voor een groot deel van de bestaande woningen. De Daikin Altherma 3 R Lage Temperatuur warmtepomp kan geleverd worden met een standaard binnenunit, met een daarin o.a. een geïntegreerde boiler van 180 liter of 230 liter. Deze warmtepomp is standaard voorzien van een 2 kW (1-fase) back-up heater, die kan worden verhoogd naar een 9 kW elektrisch element. Tot slot kan er ook nog gekozen worden voor een koeloptie, waarmee de warmtepomp kan verwarmen en koelen.

Hieronder een prijs voor een 8 kW Daikin Altherma 3 R All Electric warmtepomp van 8 kW                                Standaard gaan voor 3 tot 4 personen uit van een 180 liter boiler, 1-fase en verwarmen.

Prijzen op basis van Standaard Installatie

Omschrijving:     Standaarduitvoering             3-fasen uitvoering                3-fasen, 230 liter boiler      3-fasen, 230 liter boiler + verwarmen en koelen

Prijs:            €13.995,00 €14.350,00 €14.750,00 €14.950,00

Subsidie:    € 3.150,00 € 3.150,00 € 3.150,00 € 3.150,00

Investering: € 10,845,00 € 11.200,00 € 11.600,00 € 11.800,00